top of page
IMG_4804
IMG_4740
234fa278-3a79-49f9-b152-ed23730aded3
5849B07C-FE5D-4AEF-B011-088008FBAAA2
cd40b461-05e0-4c37-bd39-d42124833d9f
IMG_0400
IMG_1432
a456987f-3697-4176-93c0-93085fde71b1
40606665-abb2-4b48-90cd-41fdb22fc73f
c0dc5f78-90be-4272-940f-8031c68888f9
schilderweek Frankrijk
schilderweek Frankrijk
IMG_0547
SCHILDERWEEK FRANKRIJK

SCHILDERWEEK FRANKRIJK

Een week helemaal voor jezelf. Onthaasten, geïnspireerd en opgeladen worden. Heerlijk met je schildersezel midden in de natuur.  Het landschap is prachtig en alles is even pittoresk. 

 

Ik organiseer de aankomende zomer weer eeschilderweek van zondag 1 september tot en met zondag 8 september 2024. Voor beginners en gevorderden, voor iedereen die een week lang ondergedompeld wil worden in de magie van het tekenen en schilderen in de natuur.

Om je even alvast lekker enthousiast te maken:

Je verblijft in een eigen kamer in een karakteristiek landhuis midden in het kunstenaarsdorp, Monceaux-le-Comte, in de Bourgogne. Je wordt compleet verzorgd.  We beginnen de dag met een meditatieve oefening, zodat je relaxed en met een goede focus de dag kan beginnen. Tot de lunch schilderen we rond het huis en op mooie plekken. Na de lunch kan je lekker doorgaan met schilderen of doen waar je zin in hebt: Wandelingen maken, je laten inspireren door de rijkelijk aanwezige natuur die je doet denken aan Potter, je laten inspireren door de schoonheid om je heen zoals het prachtige dorp Monceaux-le-Comte. En ook de andere middeleeuwse steden en dorpen in de buurt kun je bezoeken, zoals bijvoorbeeld Vézelay en Avalon. Te veel om op te noemen want je kan ook zwemmen in de brede rivier achter het verblijf en in het weekend kan je de beroemde brocantes (rommel marktjes) in de buurt verkennen.

Er wordt lekker en gezond gekookt en in de ochtend staat er uiteraard een heerlijk ontbijt voor je klaar.

Je hoeft voor deze week niet persé schilder of tekenervaring te hebben. En als je wel al wat schilder ervaring hebt dan zit je heel goed. Iedereen wordt begeleidt op zijn niveau. Je leert je eigen stijl te ontdekken, op een andere manier leren waarnemen en dus ook tekenen en schilderen. Alles in de ontspanning waardoor je jezelf oplaad. Een week van niets anders aan je hoofd, veel schilderervaring op doen, ook vrij schilderen, nieuwe inzichten, bewustwording, Zen-momenten beleven, heerlijk eten en vooral veel lol hebben met elkaar. Het gaat om je eigen vrijheid ontdekken, dat alles kan en mag zijn.

Je neemt je eigen verf en kwasten en een groot formaat teken/schilderpapieren blok mee. Uiteraard krijg je hierover nog alle details te horen.

Ben je al enthousiast en wil je nu al graag mee en of meer informatie dan kan je me een bericht sturen. 

De kosten zijn 1.200,-   inclusief 7 nachten, 7 x ontbijt, 6 x lunch, 7 x diner, 5 dagen schildercursus, meditaties, en de beschikking over een veldezel en alles wat ik vergeten ben op te noemen.

Alles wat je meer wilt weten kun je me vragen.

Lieve groet,  Barbara

 

Hey Barbara & Kester! Ik wilde jullie alleen maar enorm bedanken voor de enorme fijne week met zoveel mooie momenten! Voor mij viel alles op zijn plek en was het bijna magical! Voel me nu helemaal Woaaaah!!

Ik straal nog volop van deze bijzondere week samen!

We  zijn de schilderweek nog eens heerlijk aan het overdenken... Barbara wat was het leuk en wat heb je ons laten kennis maken met een fantastische plek in de Bourgogne. We hebben er allebei zeer van genoten. Echt een top week zo met elkaar!! Ook dankzij Kester. 

Barbara gaat uit van het plezier in schilderen waardoor je je nooit beperkt of beoordeeld voelt. Ik heb een 8-daagse workshop van Barbara gevolgd in Frankrijk. 

Als ik eraan terugdenk word ik meteen weer blij. De lokatie was schitterend, de omgeving en de mensen inspirerend.

Barbara is een gezellige, slimme en spontane kunstenares en lerares, ze kan je echt meenemen in de diepte van het scheppingsproces en tegelijkertijd heel doeltreffend en praktische tips en handvatten geven over verf en kwastvoering.

Barbara en haar man Kester zorgen voor een heerlijke en ongedwongen sfeer waarin het heel fijn werken is.

Ook de 1 dag workshop in haar atelier vind ik een aanrader. Al het materiaal is aanwezig, je krijgt een heerlijke lunch en gaat dan naar huis met iets dat je toch niet van jezelf verwacht had.

Daniël Kruithof

Barbara wat was het een bijzondere week. Jouw humor is onmisbaar!! En ik wil heel graag weer terug!

Bar ik heb een fantastische bijzondere liefdevolle inspirerende week bij jou op een heel bijzondere plek gehad! Dank Dank Dank

Ik kijk terug op een fantastische liefdevolle week die ik niet had willen missen! Dank je wel Barbara & Kester

Wat een waanzinnige mooie leuk fijne week. Ik heb het zo fijn gehad en dat dankzij jullie! Ik ga graag nog een keer mee! Nu de online lessen! Ook leuk!

ik ben weer thuis maar wil zo weer terug!

bottom of page