1/2

SCHILDERWORKSHOP

Wil je graag leren schilderen, je creativiteit ontwikkelen en geïnspireerd raken?

Mijn workshops vinden 2 keer per maand plaats. Dit keer op zondag 9 februari en zondag 23 februari van 11.00 tot 15.00 uur.  

Bij mijn workshops staat naast techniek ook het ontwikkelen van je creatieve proces centraal. 

Je leert tekenen door waar te nemen zonder je hoofd te gebruiken. Daarvoor beginnen wij met een meditatie om uit dat hoofd te komen. Daarna leer ik je op een andere manier te tekenen.  En iedereen kan het. Het is een bijzonder ontspannen, meditatieve manier van tekenen ook voor mensen die denken dat ze het niet kunnen…  Wil je jezelf ook verrassen?

Daarnaast komen allerlei schildertechnieken en tekentechnieken aan bod. Hoe bouw je een schilderij op, kleuren mengen, gebruik van andere materialen zoals krijt en inkt, collagetechnieken, nou ja... eigenlijk te veel om op te noemen. Iedereen krijgt op zijn eigen niveau - of je nu beginner of gevorderd bent - individuele begeleiding. En alles zo veel mogelijk in rust zodat je in jezelf kan blijven. 

 

Kortom een heerlijke dag voor jezelf waarbij je je heerlijk oplaadt veel leert. Je wordt verzorgd met koffie of thee en heerlijke lunch op een van de mooiste plekjes in Amsterdam.

 

Zondag 9 februari: STILLEVEN-STUDIE

We beginnen met oefeningen in het waarnemend tekenen van een stilleven. Je leert werken met houtskool om daarna over te gaan op verf. Stap voor stap bouwen we het schilderij op. Alles mag er zijn en een ieder op zijn manier. Ik begeleid jouw creatieve proces en technieken.

Zondag 23 februari: PORTRET-STUDIE

Hoe teken je een mond? Ogen? Neus?? Hoe teken je een hoofd? Heb je dat altijd al een uitdaging gevonden of heb je zelfs geen idee waar je moet beginnen?! We werken met houtskool wat ontzettend fijn werkt.  We gebruiken onszelf als muze en oefenen via een spiegel. Durf jij de uitdaging aan?  

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je meedoen? Leuk! Stuur me dan snel een bericht als je je voor een of meerdere workshops je wil inschrijven. Er is beperkt plek; aanmelding is op volgorde van binnenkomst.


Kosten: € 60,00
Start: 11.00 uur Einde: 15.00 uur
Inclusief alle materialen, koffie & thee en lunch

De workshops zijn in mijn atelier in hartje centrum van Amsterdam aan de gracht. En bij mooi weer (misschien vanaf april) in onze mooie grote tuin. 

Goed bereikbaar met trein, metro, tram of op de fiets.

Ook organiseren we deze zomer een schilderweek in de Franse Bourgogne. Klik hier voor Informatie.