1/2

SCHILDERWORKSHOP

Wil je graag leren schilderen, je creativiteit ontwikkelen en geïnspireerd raken?

Ik geef nu even alleen online schilderles. Je krijgt elke week een opdracht die je uitdaagt om buiten de gebaande paden te treden. Je werkt met potlood, houtskool inkt, verf, of collage. Ik ga het je allemaal uitleggen op de pagina online schilderles.

Bij mijn lessen staat naast techniek vooral het ontwikkelen van je creatieve proces centraal. 

Je leert tekenen door waar te nemen zonder je hoofd te gebruiken. Daarvoor beginnen wij met een meditatie om uit dat hoofd te komen. Daarna leer ik je op een andere manier te tekenen.  En iedereen kan het. Het is een bijzonder ontspannen, meditatieve manier van tekenen ook voor mensen die denken dat ze het niet kunnen…  Wil je jezelf ook verrassen?

Daarnaast komen allerlei schildertechnieken en tekentechnieken aan bod. Hoe bouw je een schilderij op, kleuren mengen, gebruik van andere materialen zoals krijt en inkt, collagetechnieken, nou ja... eigenlijk te veel om op te noemen. Iedereen krijgt op zijn eigen niveau - of je nu beginner of gevorderd bent - individuele begeleiding. En alles zo veel mogelijk in rust zodat je in jezelf kan blijven. 

 

Kortom een heerlijke dag voor jezelf waarbij je je heerlijk oplaadt veel leert. Je wordt verzorgd met koffie of thee en heerlijke lunch op een van de mooiste plekjes in Amsterdam.

 

Les voorbeelden:

We beginnen met oefeningen in het waarnemend tekenen van een stilleven. Je leert werken met houtskool om daarna over te gaan op verf. Stap voor stap bouwen we het schilderij op. Alles mag er zijn en een ieder op zijn manier. Ik begeleid jouw creatieve proces en technieken.

Hoe teken je een mond? Ogen? Neus?? Hoe teken je een hoofd? Heb je dat altijd al een uitdaging gevonden of heb je zelfs geen idee waar je moet beginnen?! We werken met houtskool wat ontzettend fijn werkt.  We gebruiken onszelf als muze en oefenen via een spiegel. Durf jij de uitdaging aan?  

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je meedoen? Leuk! Stuur me dan snel een bericht als je je voor een of meerdere workshops je wil inschrijven. Er is beperkt plek; aanmelding is op volgorde van binnenkomst.


Kosten: € 75,00

€11.00 uur Einde: 15.00 uur
Inclusief alle materialen, koffie & thee en een heerlijke biologische lunch.

De workshops zijn in mijn atelier in hartje centrum van Amsterdam aan de gracht. En bij mooi weer in onze mooie grote tuin. 

Goed bereikbaar met trein, metro, tram of op de fiets.

Ook organiseren we van 23 tot en met 30 augustus een schilderweek in de Franse Bourgogne. Klik hier voor Informatie.